Cauze ce pot provoca umflaturi la nivelul boltii palatine 1. Stomatita aftoasa Stomatitele aftoase sunt reprezentate de ulceratii in zona cavitatii bucale. Stomatita apare in general la nivelul mucoaselor gingiilor si obrajilor, dar poate sa apara si in locuri neobisnuite, cum ar fi bolta palatina.
Exista diverse cauze ale acestor ulceratii, cum ar fi muscarea obrazului in timpul masticatiei sau zgarierea boltii palatine cu alimente dure. Aceste leziuni se vindeca de obicei in cateva saptamani. Nu sunt contagioase, dar pot fi dureroase sau incomode si pot face dificila masticatia. Exista diferite creme ce pot fi achizitionate din farmacii si pot ameliora durerea. Arsuri la nivelul cavitatii bucale Bauturile fierbinti, cum ar fi Generalitati Gingivostomatita reprezinta o infectie extrem de contagioasa a cavitatii bucale.
Simptomele sale principale includ dureri, inflamatii ale gingiilor, vezicule si ulceratii. Aceste leziuni se pot dezvolta pe limba, sub limba, pe mucoasa interna a obrajilor, precum si pe buze si gingii. Ce este gingivostomatita? Gingivostomatita este o infectie contagioasa a gurii, raspandindu-se prin saliva unui individ infectat sau prin contact direct cu o leziune infectata. Gingivostomatita apare cel mai des la copiii mici, de obicei la cei cu varste mai mici de 6 ani.
Conform unor cercetari, cel mai frecvent, gingivita apare la copiii cu varste cuprinse intre 2 si 3 ani. Cu toate acestea, afectiunea poate sa apara si la adulti, iar la persoanele in varsta pot sa existe simptome mult mai severe.
Gingivostomatita este numita uneori stomatita herpetica, deoarece este foarte frecvent rezultatul unei infectii cu virusul herpex simplex. Cu toate acestea, este important de retinut ca Pancreatita acuta Definite si cauze Reprezinta o inflamatie acuta a pancreasului, care antreneaza o distrugere a glandei si a tesuturilor din jur de catre enzimele produse de pancreas, care sunt in mod normal evacuate in intestine pentru a participa la digestia alimentelor.
Cele doua cauze principale sunt blocarea unui calcul pe canalul comun care evacueaza bila si secretiile pancreatice in intestine, iar a doua cauza si cea mai frecventa este consumul de alcool, alaturi de o masa copioasa. Alte cauze pot fi: post operatorii, dupa examinari invazive, post-traumatice, boli metabolice, ca de exemplu hiperlipidemia familiala, boli endocrine, cum ar fi: hiperparatiroidism, infectia cu virusul Urlian si cu virusul Coxsackie, care cauzeaza complicatii severe si necesita internare intr-o sectie de boli infectioase.
Patogeneza Patologia biliara cuprinde calculul inclavat in papila, ce determina spasm sfincterian cu Generalitati Pleurodinia epidemica este o infectie virala contagioasa care produce simptome asemanatoare gripei, insotite de dureri la nivelul pieptului sau abdomenului. De asemenea, durerea poate sa para ca provine din plamani, dar in realitate este cauzata de inflamatia muschilor.
Stiintific, aceasta afectiune mai este cunoscuta si sub denumirile de mialgie epidemica sau boala Bornholm. Manifestari clinice Manifestarile pleurodiniei incep sa apara la cateva zile dupa expunerea la virusul cauzal. In general, debutul este unul brusc, evolutia bolii durand doar cateva zile. Cu toate acestea, uneori, simptomele pot dura chiar si trei saptamani.
Principalul simptom al pleurodiniei epidemice este durerea severa in piept sau abdomenul superior. Aceasta durere apare adesea doar pe partea laterala a corpului, putand fi intermitenta, cu episoade care dureaza intre 15 si 30 de minute. Durerea asociata pleurodiniei poate avea caracter de injunghiere si se poate agrava la inspirul Ce este enterocolita acuta? Enterocolita acuta este o inflamatie a mucoasei intestinului subtire si a colonului, determinata de diverse infectii cu bacterii, virusuri, ciuperci si paraziti.
Transmiterea enterocolitei acute se face pe cale digestiva prin contact direct sau prin obiecte contaminate. Mai exact, enterocolita acuta se transmite prin consumul apei nepotabile, a carnii insuficient preparate termic, a lactatelor nepasteurizate, a fructelor si legumelor nespalate, la cultivarea carora au fost folosite ingrasaminte naturale, dar si prin ingestia de alimente sau lichide contaminate cu fecale de la o persoana la alta, mai ales in situatiile in care cand nu sunt respectate normele elementare de igiena.
Simptomele enterocolitei acute Enterocolita debuteaza brusc si se manifesta prin scaderea apetitului si stari de greata. Crampele intestinale puternice sunt insotite de balonare, varsaturi si scaune moi, uneori cu sangerari.
In cazul enterocolitei acute, poate aparea si Ce este stomatita Stomatita este o afectiune care se dezvolta in cavitatea bucala sub forma unei inflamatii ulceratie de culoare rosie la nivelul gingiilor, a interiorului obrajilor, a limbii sau a buzelor.
Frecvent, pacientul resimte durere locala. Care sunt cauzele aparitiei stomatitei? Ce este paralizia faciala Paralizia faciala reprezinta pierderea mobilitatii muschilor faciali, datorita leziunilor nervoase. Aceasta poate afecta toata fata sau doar jumatate din fata. Paralizia faciala idiopatica este cea mai comuna disfunctionalitate a unui nerv cranian, si anume a nervului cranian VII-nervul facial.
Aceasta mai poarta numele de Paralizia lui Bell, bine cunoscuta astfel in America. Incidena este asemanatoare la barbati si femei, poate fi crescuta in randul femeilor insarcinate si scazuta in randul copiilor. In functie de tipul infectiei si de simptome, medicul poate prescrie medicamente pentru a reduce disconfortul copilului.
Antibioticele functioneaza doar impotriva bacteriilor si nu pot fi folosite in infectia produsa de virusul Coxsackie.
Acetaminofenul poate fi administrat pentru ameliorarea durerilor usoare. Anunta medicul daca febra dureaza mai mult de 24 ore sau daca copilul are simptomele severe ale infectiei cu virusul Coxsackie. Majoritatea copiilor cu o infectie simpla se recupereaza complet in cateva zile fara a avea nevoie de tratament.
In cazulul in care copilul face febra dar fara alte simptome se recomanda odihna si sa se joace in casa. Administreaza-i multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Acasa Dictionar de afectiuni Boli si afectiuni Infectia cu virusul Coxsackie.
Categoria Toate categoriile Boli si afectiuni Investigatii si proceduri Simptome Tratamente si interventii. Infectia cu virusul Coxsackie. Despre In zonele mai reci ale globului, imbolnavirile provocate de virusul Coxsackie se produc frecvent vara si toamna, insa in regiunile tropicale aceste virusuri provoaca infectii tot timpul anului. Ce este herpangina b. Cauzele si factorii de risc pentru herpangina c. Grupe de risc pentru herpangina d.
Simptome ale herpanginei e. Metode de diagnostic pentru herpangina f. Complicatii ale herpanginei 2. Cum se trateaza herpangina a. Tratament simptomatic pentru herpangina b.
Dieta potrivita pentru pacientii cu herpangina c. Igiena corecta 3. Cum prevenim herpangina a. Respectarea regulilor de igiena b. Izolarea bolnavilor cu herpangina de colectivitate c. Regim alimentar sanatos si variat. Herpangina este o infectie virala contagioasa care afecteaza adesea copiii de gradinita si prescolarii. Aceasta infectie nu are nicio legatura cu virusurile herpetice de tip 1 sau 2, ci este cauzata de enterovirusuri sau virusul Coxsackie de tip A sau tip B.
Acest virus se transmite digestiv, fecal-oral sau respiratoriu. Herpangina este cauzata de virusuri din familia Coxsackie si este frecvent intalnita in perioada rece a anului, iarna sau in primele luni de primavara. Este extrem de contagios si se transmite cu atat mai repede cu cat incaperea in care este o persoana infectata nu este aerisita corespunzator.
Spalatul frecvent pe maini, dupa fiecare si inainte de fiecare masa si lipsa suzetei pot limita transmiterea acestui virus. Simptomele specifice ale herpanginei sunt eruptiile de vezicule insotite de ulceratii la nivelul gurii si faringelui. Aceste simptome sunt insotite si de febra, dureri de cap, dureri musculare, inflamarea gaglionilor limfatici, lipsa poftei de mancare si o stare generala de rau.
In schimb, contaminarea poate fi evitata prin respectarea unei bune igiene si evitarea persoanelor infectate. Intrucat in cazul nou-nascutilor si sugarilor pot sa apara complicatii foarte grave, este deosebit de important sa se evite contactul direct al sugarilor cu persoane din exterior, suspecte sau nu de a fi infectate. Copiii din colectivitati, mai ales prescolare, trebuie sa fie foarte bine instruiti cu privire la masurile de igiena privind mersul la toaleta, spalatul mainilor, manevrarea mancarii si introducerea degetelor murdare in gura , se afirma intr-un material al DSP Constanta.
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed. Episodul 30 Premiera mondiala Inima de porc transplantata cu succes la om Bolnavilor de COVID, indiferent se statutul de asigurat, li se vor deconta serviciile medicale acordate in centrele de evaluare In mai putin de doua saptamani, incepe vaccinarea copiilor cu varste intre 5 si 11 ani.
Featured Indepartarea tatuajelor cu laser — terapie minim invaziva la Dermahealth Timisoara. By Televiziunea-Medicala. Infectia cu virus Coxsackie. Semnele, simptomele infectiei cu virus Coxsackie Cele mai frecvente semne si simptome ale infectiei virale cu Coxsackie sunt: febra, dureri de gat, stare de rau senzatie de oboseala si scaderea apetitului.
Putem preveni infectia cu virus Coxsackie? Exista tratament pentru infectia cu virus Coxsackie?
0コメント